בעיות במערכת העיכול כבר שנה - מה כדאי לבדוק?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

27/01/2016 | 16:06 | מאת: אתי

שלום רב, בת 31. ללא מחלות רקע. לפני שנה התחילו כאבים בבטן העליונה (במרכז ומימין) וצרבות קשות אחרי האוכל. הייתה גם תחושת גוש תקוע בגרון, והמון גיהוקים ונפיחות. מטופלת באומפרודקס (20, פעם ביום). לא היה די בתרופה עצמה. ונאלצתי להוריד דברים אין ספור מן התפריט - גלוטן, לקטוז, ירקות חיים, קטניות, סוכר, שוקולד ועוד. אוכלת בעיקר אורז לבן, תפוחי אדמה, ירקות מבושלים, מעט חזה עוף, טחינת שקדים, מעט דג (רק סוגים מסוימים), בננות ואבוקדו. בזכות הדיאטה מרגישה סביר - אך כל חריגה קלה גוררת חזרה של כאבים ואי נוחות מטורפת בבטן - משהו שמפריע לגמרי לתפקוד. יש לציין שהורדתי כעשר ק"ג ממשקל גופי בעקבות השינוי בתזונה (ומעולם לא סבלתי מעודף משקל. כעת רזה מאוד). אולטראונד בטן יצא תקין, אין הליקובקטור, תפקודי כבד תקינים, התגלתה דלקת קלה באנטרום בגסטרוסקופיה. מה עוד אפשר לבדוק? ייתכן מצב של בקע סרעפתי שלא אובחן בגסטרוסקופיה? (חשבתי בכיוון בגלל התסמינים שאינם חולפים. הבקע יכל להיווצר בהיריון, לפני שנתיים, כבר אז היו בעיות קשות בעיכול, שהופיעו בשליש השלישי וחלפו אחרי הלידה).

שלום אין צורך לגעתי בבדיקות נוספות מדובר בדלקת כרונית בקיבה תזונה ללא חריף ומתוגן + טיפול בלנטון 15 מג פעמיים ביום לחודש

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה