מאבק מתמיד ביציאות וחוסר התרוקנות.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/12/2015 | 16:18 | מאת: שלומי

שלום, מזה 7 שנים אני משרת בצבא וסובל מבעיות בשירותים. התעלמתי\סבלתי מהבעיה בשקט לאורך זמן עקב אופי השירות מהפחד שזה יעורר חשש לפגיעה בכשירות המבצעית שלי. בשנה האחרונה החלטתי לטפל בזה ואני דיי מיואש אני אסביר מה עשיתי עד כה ואשמח לקבל חוות דעת . בעיה : מרגיש מלא, בטן נפוחה מעט גם שלא אוכל , עיקר הבעיה שלא מצליח להשתחרר לגמרי השירותים , מרגיש כאילו הטוסיק מתנגד לי כשאני מנסה וכשאני לוחץ חזק כאילו זה עושה את התוצאה ההפוכה שממש הטוסיק נסגר, כשאני כן עושה קקי, הוא יוצא יחסית דק והטוסיק נסגר עוד לפני שאני מסיים ואז עדיין מרגיש תחושת מלאות ולחץ כאילו יש עוד אך ללא הצלחה להשתחרר, לעיתים משתדל שלא להגיע לזה אך מרוב שאני לוחץ התפוצצו לי נימים בעין והיו לי כאבי גב . טיפול שעשיתי: שינוי תזונה לעתירה בסיבים, שתייה מרובה (2.5 ליטר ביום), 3 חודש פיזותרפיה רצפת האגם שלא עזרה, קולנוסקופיה שמצאו דלקת במעי הדק לקחו ביופסות ואני ממתין לתשובות, בדיקות דם שיצאו תקינות פרט למעט אנמיה (לא קיצוני) והליקובקטור שלקחתי את הטיפול המשולש. אני אציין גם שהצואה לא יבשה ויכולה אפילו להיות בצורת שילשול לפעמיים אך התחושה של ניסיון הקקי זהה לזו עם צואה יבשה. תודה אמשח לעזרה אני באמת מיואש זה משפיע על כל היום שלי על התקשורת בין אנשים והאינטימיות שלי שמרגיש פשוט לא בנוח עם עצמי וכלפי אחרים.

לפנות למרפאת רצפת אגן ניתן לבצע מנומטריה רקטלית.

07/01/2016 | 16:30 | מאת: חשוב מניסיון

אלה סימנים אופיאניים למצב שיש פוליפ במעי שחוסם חלקית את המעי הגס . חייבים קודם כל לשלטל זאת. שאין פוליפים במעי הגס. רק אחר כך לחשוב על בעיות של מתח מעי רגיז או אחרות. וזאת למרות הגיל הצעיר. יש אנמיה רלה שמוסיף לחשד זה. לא להבהל כי סדכ בגיל צעיר הפוליפים התחלתיים לי היה דבר דומה מהצבא ורק אחרי 10 שנים עקב דימום גילו שזה פוליפים במעי הגס. מרגע שהוסרו הכל הסתדר. לך לגסטרו תדרוש קולונסקופיה רגילה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה