אלבומין נמוך

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/12/2014 | 23:38 | מאת: יוסי

שלום מה הסיבות האפשריות לרמת אלבומין נמוך באזור ה 2.5 (הנורמה 3.5- 5) אצל חולה סיעודי? מבחינת כמות חלבון הוא מקבל מספיק והותר. האם מצבי דלקת יכולים להסביר את זה? האם יכול להיות בעיות ספיגה? איך יודעים אם זה קשור לספיגה? אין שלשולים, האם זה שולל בצורה מוחלטת בעיות ספיגה? יש לציין שגם רמת הסידן בדם נמוכה, הבנתי שזה קשור לרמת האלבומין? החולה מוזן דרך פג, מקבל מזון רפואי ג'יויטי, שיש בו גם סיבים תזונתיים, ויש לו יותר מיציאה אחת גדולה ביום, האם זה תקין? תודה

שלום רב חלבון נמוך בדם יכול להסביר סידן נמוך בבדיקה. חלבון נמוך יכול להיות מחוסר בתזונה, מבעיה כבדית, מבעיה בספיגה או מאיבוד בצואה או בשתן. כל אלה ניתנים לבירור ובדיקה. נא פנה לרופא מטפל להפניה לבדיקות.

31/12/2014 | 18:03 | מאת: יוסי

שלום אם מדובר בבעיה כבדית, באלו מדדים של תפקודי כבד היא תתבטא? והאם יכול להיות בעיה כבדית שתגרום לאלבומין נמוך ואנזימי הכבד יהיו תקינים? אם רמות קריאטנין תקינות, עדיין יכול להיות שיש איבוד בשתן? איבוד בשתן בודקים ע"י בדיקת שתן כללית והימצאות של חלבון בשתן? איך בודקים איבוד אלבומין בצואה? תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה