צרבות חזקות ובדיקות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/12/2014 | 23:07 | מאת: אריאל

בן 38 אחרי שלושה טיפולים של אנטיביוטיקה בחיידק בקיבה ועדיין סובל מצרבות וכאבי דקירות בבטן העליונה, לאחר שעברתי את הטיפול האנטיביוטי האחרון עשיתי בדיקת צואה לגילוי חיידק ויצא שלילי העניין האם יכול להיות שבגלל שלקחתי לנטון בזמן הבדיקה מציג מצג שלילי שאין חיידק כביכול? ואולי צריך לעשות בדיקה חוזרת ללא הלנטון ? כי עדיין התופעה קיימת של הצרבות ,בכל מקרה אני סובל מזה כבר 5 שנים בהפוגות רק שלאחרונה זה פשוט לא עובר הצרבות כמו סוג של הרגשת קור בוושט וצריבה זה מפריע לי,אני מטופל בלנטון פעמיים ביום העניין הוא ,שפעם הפנו אותי לגסטרוסקופיה ולא הלכתי אני ממש מפחד אני חולה אפילפסיה ולוקח למודקס,שכן פעם קיבלתי התקף אפילפסיה אצל רופא שיניים כתוצאה מהרדמה באמצע הטיפול, לכן חושש מההרדמה וכל זה אני רוצה לדעת האם אפשר לדרוש בדיקה חלופית כמו בליעת בריום אני מרגיש שהבדיקה הזו פחות מאיימת ללא הרדמה וסיכון מאשר הבדיקה של גסטרוסקופיה שנראית לי פולשנית ואולי עם סיכון בגלל האפילפסיה,אשמח לחוות דעת בתודה אריאל

שלום רב אפשר להשיג אינפורמציה על רפלוקס ומבנה ושט קיבה ותיפקודם - באמצעות צלום בליעת בריום. לבדיקת חיידק ההליקובקטר פילורי לאחר טיפול בו, אנו משתמשים במבחן נשיפה UBT - ובלי נטילת תרופות כמו הלנטון. כך שמבחן נשיפה + צילום ושט קיבה יכולים לתת מענה אצלך. במקביל - ניתן לבצע גסטרוסקופיה בהרדמה מוגנת - עם מרדים, כך שכל בעיה שתצוץ במהלך הבדיקה תקבל מענה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה