תוצאות גסטרוסקופיה קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/04/2014 | 11:23 | מאת: D

מבוא לבדיקות ( מדוע הגעתי לבדיקות ) : תלונות ממושכוצ של כאבי בטן , ירידה משמעותית במשקל , שלשולים ועצירויות לסירוגין , במקביל חולשה כללית וקושי ללכת ( לאחר מחלת הנשיקה הבעיות במעיים היה קודם .) בירור העלה חשד לצליאק - סרולוגיה חיובית ב12.2013 - לא עבר ביופסיה - שמר על דיאטה ללא גלוטן כ-3 חודשים , ללא כל שיפור קליני , סרולוגיה חזרה לתקין . כעת אוכל גלוטן מעל חודש במהלך האשפוז יעוץ נרולוגי תקין- בירור מעבדתי תקין. בUS בטן נראה עיבוי דופן של מעי דק סופי. ASCA שלילי. תוצאות הבדיקה ( גסטרו ) : ושט- תקין קיבה: אודם קל של הרירית נלקחו ביופסיה ותרבית להליקובקטר ( בדיקת נשיפה שלילית ). תרסריון : בחלק 1-2 שינוי scaloping קל של הרירית נלקחו ביופסיות. תוצאות ( קולונו ) : הקולונוסקופ הוחדר עד איליום סופי המעי הנבדק : לא תקין מידת הנקיון : טובה ברקטום : רירית נודלרית , נראו נודולים רבים קטנים דחלקם העליון דלקתי , בין הנודולים רירית תקינה . שאר הקולו תקין עד לצקום . בצקום - רירית מכוסה צאוה למרות שטיפות מרובות חוזרות , ללא ניקוי מלא של האזור , הרירית נראת בצקתית ולא סדירה נלקחו ביופסיות מרובות. איליום סופי עם היפרפלזיה לימפטית - נלקחו ביופסיות חשד לדלקת כרונית. מה זה יכול להיות ? קרוהן ? צליאק ? משהו יותר חמור ?

מומלץ לפנות לייעוץ מסודר. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה