פעילות ספורט עם בקע בסערפת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/02/2014 | 20:11 | מאת: מאיר

אני בן 67 ובבדיקת גסטרו שעשתי התקבל: reflux esophagitis laa diaphragmatic hernia רציתי לדעת מה בדיוק פירוש המימצאים אני עוסק בספורט ורצתילדעת האם אני יכול להתאמן בחדר כושר? לעבוד על כפיפות בטן?ולעסוק ביוגה ולעשות תרגלי נשימת סערעפת? תודה לתשובה מאיר

שלום לך כאשר יש בקע בסרעפת וסמני דלקת בושט בעקבות חזרת חומצה מהקיבה כלפי מעלה- דוקא מומלץ לא להעלות את הלחץ בתוך בטני במהלך הספורט - להמנע מהרמת משקולות ומתרגילי בטן, למשל. כן מומלצת יוגה ותרגילי נשימות סרעפת. כן מומלצת הליכה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה