אנמיה (דילגו על שאלתי הקודמת)

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

27/11/2012 | 08:32 | מאת: דינה

שלום רב, בת 60. לפני חמש שנים בוצעה בדיקת קלונוסקופיה (עקב גיל) והייתה תקינה. באותו מועד בוצעה גם בדיקת גסטרוסקופיה במסגרת בירור של תחושות אי נוחות בבטן. היה פוליפ בוושט שנכרת ופתולוגית היה תקין. בוצע לפני 5 חודשים CT בטן ואגן במסגרת בירור של בצקות ברגליים. הסריקההייתה תקינה (כנ"ל US בטן וכליות).גם בדיקות הדמיה (ואחרות) גניקולוגיות תקינות. מזה כארבעה חודשים המוגלובין נמוך - 11.3. לפני כחמישה חודשים תרמה דם אך עדיין לא הסתדר. FOLIC ACID 3.1, MCV 78, MCH 23.7, MCHC 30.5, RDW 16.3 FERRITIN 10 שאלתי: ע"מ לשלול דימום ממערכת העיכול נשלחתי לבצע בדיקת גסטרוסקופיה וקולונוסקפיה בשנית. מה הם הסיבות הנפוצות לדימום ממערכת העיכול העליונה? האם גידול סרטני הוא חלק מהם? (הסיבות לדימום ממערכת העיכול התחתונה ברורות לי - פוליפ). אודה לתשובה, קצת בלחץ.

27/11/2012 | 10:56 | מאת: דינה

קיימות סיבות רבות לאנמיה ביניהן אבדן דם (מסיבות שונות) או בעיה בספיגה אשר קשורות במערכת העיכול, כמו גם סיבות נוספות. מציע לפנות לקבלת הסבר ממצה מרופא המשפחה או הרופא שהפנה אותך להמשך הבירור. * התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה