אזופגיטיס רמה A : דלקת בוושט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/01/2020 | 17:40 | מאת: אורי

שלום רב בעקבות בדיקת גסטרוסקופיה שנעשתה בשל אנמיה קלה וכמו כן היה ל את חיידק הליקובקטר פילורי שטופל והוכחד בעקבות טיפול לפני הבדיקה. נאמר לי שאותרה אזופגיטיס רמה A בוושט. ניתן לי בנתייים פמוטידין 40 מ"ג אין לי תסמינים של צרבת או כאבי בטן וכו 1.האם התרופה מטפלת בדלקת שנוצרה בוושט? 2.איך ניתן לדעת שהטיפול הכחיד את הדלקת בוושט כאשר כאמור אני לא חש בכלל צרבת? 3. אני שותה 2 כוסות קפה ליום האם במקרה של אתה ממליץ להפסיק לחלוטין את צריכת הקפאין. תודה

1. כן 2. הטבה בתלונות (צרבת או אנמיה) לרוב מצביעה על הטבה בדלקת, בדלקת קשה יותר מקובל לחזור לווידוא הטבה בדלקת 3. קיימת המלצה כללית למרות שזה לא הוכח מחקרית מציע לקחת תרופה מקבוצת PPI (נקסיום, לוסק, אומפרדקס), יעילים יותר מפמוטדין במקרה של דלקת בושט משנית לרפלוקס.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה