וושט רגישה וריפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/01/2020 | 03:00 | מאת: יעקובי

סובל כשנתיים מריפלוקס שאובחן עי מנומטריה כלחץ נמוך בסוגר תחתון ,נוטל נקסיום במינון גבוה שעוזר חלקית , בנוסף יש וושט רגישה , המתבטאת בכאבי גרון כרוניים והרגשה של המזון כשהוא עובר בגרון -כח הבדיקות אאג יצאו תקינות ואובחן כרגישות בוושט והומלץ על נוגדי דיכאון כטיפול אולם לא מסוגל בגלל תופעות הלוואי של התרופות . קראתי שניתוח סטרטה עוזר למצבי רגישות בגרון שזוהי מחלה או תסמונת די חדשה בעולם הרפואה , האם יש מקום שמאבחנים ועושים ניתוח שכזה ?

אינני מכיר תסמונת כזאת. מציע לפנות למרפאה ייעודית של הפרעות תנועתיות של המעי שקיימת בחלק ממרכזי הגסטרו' בארץ.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה