שאלה חשובה בנושא קוליטיס שלא נרגע

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

02/01/2020 | 09:41 | מאת: טלי

חולת קוליטיס מזה 12 שנה וחולת טרשת נפוצה מזה 20 שנה (אני בת 43). הטרשת מאוזנת עם תרופה ביולוגית שאני מקבלת (טיסברי) ואילו עם הקוליטיס יש ברדק, התקף אחרון לפני ארבעה חודשים, סטרואידים בכדורים (הרופא חשש לתת כי היה מקרה של התקף תוך מתן סטרואידים לווריד בשל התקף טרשת). הדם והתכיפות + תדירות כאבי הבטן ועוצמתם חלפו אך מאז אין לי יציאות נורמליות הן מאוד רכות/מימיות/שילשוליות משהן. אני מקבלת רק רפאסל על כל צורותיו וזה לא ממש עוזר.. האם תרופה יותר חזקה תתנגש עם הטיסברי? מה אפשר לעשות?

יש תרופות יותר חזקות בהנחה כי מדובר במחלה עמידה או קשה. ממליץ לפנות להערכה מסודרת לרופא גסטרו'

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה