בעיות עיכול עקשניות ///

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

02/11/2019 | 12:29 | מאת: דוד

שלום, אני בן 41, בריא ובמשקל תקין, ואובחנתי בעבר עם ריפלוקס. אני מתאמן לפחות פעמיים בשבוע. התזונה שלי בדרך-כלל בריאה. אני לא אוכל בשר אדום וממעט בכלל לאכול בשר. אוכל הרבה פירות וירקות, לא מעשן וצורך אלכוהול לעתים רחוקות. למרות הכל, לפני כארבעה חודשים עברתי תקופה של כמעט שבוע נוראי שבמהלכו הייתי מתעורר באמצע הלילה עם כאבי בטן איומים בבטן העליונה. אלה היו נמשכים שעות ארוכות עד שהייתי מוכרח לאלץ את עצמי להקיא את כל מה שאכלתי באותו היום. רק אז היתה הקלה. בעקבות הסיוט הזה התחלתי לצרוך שוב פנטופרצול 40 מ״ג, פעם ביום. בדיקות גסטרוסקופיה שעברתי לא העלתה שום ממצאים מיוחדים. כעבור כארבעה חודשים של שקט, אני חווה בימים אלה תסמינים דומים. הפעם אמנם בלי כאב הבטן העליונה הנורא, אבל תחושה של אי נוחות גדולה והרגשה שכל מה שאכלתי באותו היום - גם אם זה היה מעט מאוד - פשוט עומד לי בגרון ומסרב להתעכל. לפני שלושה לילות נשארתי ער כל הלילה, הקאתי מה שיכולתי, ורק כעבור 11 שעות תמימות, כשהגוף שלי הכריח אותי להקיא את כל השאר, רק אז חוויתי הקלה. רופא המשפחה שלי אומר שהטיפול היחידי הוא הפנטופרצול שאני לוקח, ובגסטרוסקופיה הכל כאמור נראה תקין. בכל זאת, בלתי אפשרי לנהל חיים תקינים באופן כזה ואני אשמח לכל עצה שתביא לשיפור במצב הזה. המון תודה מראש.

אם פנטפרזול עוזר זה אומר שמדובר בתופעת רפלוקס ורגורגטציות למרות גסטרוסקופיה תקינה וצריך יותר להקפיד על הרגלי תזונה ופעילות גופנית יותר נכונים

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה