קוליטיס בסיגמה ורמיקייד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/09/2019 | 14:50 | מאת: רוית

שלום אובחנה בקולונקופיה לפני שנה קוליטיס בסיגמה וברקטום. מאפריל השנה מטופלת ברמיקייד. טיפול אחרון ביוני. בתחילת אוגוסט קלפרוטקטין גבוה - נבדק באשפוז עקב בחילות לא פוסקות, תחושת מלאות, רפלוקס של מרה וחומצות וכאבי בטן ברום הבטן ולעיתים יותר מימין. אין שלשולים, קושי ביציאות עם תחושה של צורך תמידי לרוקן. שאלה- האם אפשרי התלקחות למרות הרמיקייד והאם לא אמור לתת כיסוי לתקופה ארוכה יותר מרקע שמפסיקים אותו (מקבלת לדלקת מפרקים במקור). כרגע ללא טיפול.

טיפול ביולוגי לא שולל אופציה של החמרה במצב מומלץ מעקב מרפאת IBD

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה