תוצאות של מטפלזיה של המעי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

25/08/2019 | 23:48 | מאת: יובל

חולת קרוהן, לאחר בדיקה שגרתית של קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה בשל תלונות על כאבים ברום הבטן. נלקחו ביופסיות - ללא ממצאים פתולוגיים במעי גס ודק. מה שנמצא הוא focal intestinal metaplasia - נלקחיה ביופסיה בגלל ארוזיה פרה-פילורית אבל כתוב שאין HP. הבנתי שזהו ממצא טרום סרטני. האם טרום סרטני משמעו התפתחות וודאית של גידול בהמשך? האם יש תסמינים שעליהם צריך לשים לב? האם אפשר להפחית את הסיכון?

בהתאם לחומרת הממצא שנקבעת אנדוסקופית והסטולוגית יכוון אותך הרופא לגבי הצורך ותדירות המעקב. במקרים קלים הסיכון להתמרה נמוך ביותר, כך שלא מצריך מעקב.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה