צרבת אומפרודקס הסכנות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/08/2019 | 07:09 | מאת: גליה

שלום, כבר מספר שנים עקב המלצתו של רופא גסטרואנטרולוג אני לוקחת תרופה PPI בשם אומפרדקס. המלצתו של הרופא לקחת את התרופה בצורה קבועה גם בהמשך החיים. אחרי קראית הכתבות על נזקים האפשריים עקב קבלת התרופה התחלתי לדואג ולחפש פתרונות חלופיים לבעיית צרבת כרונית. הפתרונות הטבעיים לא עוזרים לי. עברתי בעבר ניתוח פונדופליקציה והבעיה חזרה. האם יש תרופות חדשות או פתרונות חדשים לבעיית צרבות הכרוניות? תודה מראש, גליה

יש לקחת המינון המינימלי האפשרי. באם את 'תלויה' בתרופה, והדבר מאוד שכיח אחרי ניתוח פונדופליקציה, לעיתים אין מנוס מלקחת לכל החיים. התרופה נחשבת לבטוחה מאוד, המחקרים שהוצגו בתקשורת לגבי הקשר עם סרטן הקיבה מטעים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה