בדיקת גסטרוסקופיה חוזרת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/08/2019 | 07:11 | מאת: יואב

ד"ר שלום, בן 52 סובל מ GERD שנים רבות מטופל באומפרדקס קבוע 20 מ"ג ליום. לאחרונה לאחר בדיקה ונטילת ביופסיה הובחנה גסטריטיס כרונית. HP שלילי וטיפול שונה לנקסיום קבוע 20 מ"ג ליום. רציתי לשאול מה זה? האם זה מסוכן? האם זה לכל החיים? ומה זה הטיפול החדש? תודה

גסטריטיס כרונית הינה דלקת בעלת מאפיינים הסטולוגיים של דלקת כרונית, לרוב הסיבה חיידק ההליקובקטר (יתכן מהעבר) או גורם אוטואימוני. לדלקת זו יש משמעות לטווח ארוך מבחינת ספיגת B12, ובהקשר של התפתחות לסרטן הקיבה אם ישנם גורמי סיכון כגון נוכחות מאפיינים מסויימים בביופסיה כגון אטרופיה או מטפלזיה אינטסטינלית, סיפור משפחתי של סרטן קיבה. נקסיום שונה מאופרדקס בהיותו לא תלוי באפקט שלו בארוחות.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה