פענוח בדיקה לצליאק שלא מובנות לי אם יש או אין

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/07/2019 | 00:25 | מאת: יפעת

שלום אובחנתי כצליאקית לפני שנה אצל רופאת משפחה כבקופ"ח כללית אשר אלו הערכים שקיבלתי בבדיקות דם: CELIAC SCREEN חיובי 57.10 TRANSGLUTAMINASE_IgA <0.200 ENDOMYSIAL Ab שלילי (מצרפת גם צילום של תוצאות הבדיקה) לאחר כבערך חצי שנה של דיאטה נוטל גלוטן עשיתי בדיקה בקופ"ח מכבי ואלו היו הערכים: C.R.P 0.5 mg/dl :קטן מ TransGlutaminase (IgA) Ab 3 U/ml-קטן מ Immunoglobulin A 172.6 לאחר מכן חזרתי לאכול גלוטן במשך בערך כמעט 3 חודשים ועשיתי שוב בדיקה ואלו היו התוצאות : TransGlutaminase (IgA) Ab אותו דבר כמו לפני כן 3 U/ml-קטן מ Immunoglobulin A 179 והבדיקה של C.R.P לא נעשתי כי לפי מה ששמעתי כבר לא עושים כמו שכבר לא עושים את הצליאק סקרין בכללית. לפי הרופא של מכבי לאחר הבדיקה הזאת כנראה שאין לי את הצליאק אבל בבדיקה של לפני כן נאמר לי שהערכים השתנו כי עשיתי דיאטה אבל עדיין גם כשאכלתי גלוטן זה לא נראה לי שהשתנה. עוד לא הייתי אצל רופא מומח כי אני מחכה לתור ועכשיו בינתיים אני לא יודעת אם להמשיך בדיאטת נוטלת גלוטן או לא. אשמח אם תוכלי לעזור לי בפענוח הבידוקת האלה אם אכן יש לי צליאק או לא או חשש או שזה אולי רגישות לגלוטן בכלל. ומה לעשות עד שאראה רופא מומחה. תודה מראש יפעת

יש לבצע גסטרוסקופיה תחת דיאטה עם גלוטן

14/07/2019 | 02:34 | מאת: יפעת

תודה על התשובה האם יש בדיקה אחרת שאפשר לדעת כמו לעשות שוב צליאק סקרין או בדיקה גנטית? הבנתי שבבדיקה גנטית אם אין את הגן שגורם לצליאק אז זה שולל את המחלה ואין צורך בביופסיה. לא מובן לי מה הצליאק סקרין אומר ולמה בבדיקה של מכבי זה אומר שאין לי. ואם אין אז יש טעם לעשות גסטוסקופיה אם ב2 בדיקות שעשו לי במכבי היה שלילי? השאלה אם בכלל הצליאק סקין הזה מעלה את החשד לצליאק או לא? והאם זה יכול להצביע רק על רגישות לגלוטן? איני כל כך רוצה לעשות בדיקה חודרנית ואעדיף אם אפשר לעשות בדיקה אחרת כתחליף. בכל מקרה עד שאקבל תור אצל רופא גסטרולוג ולבדיקה האם כדאי להמשיך לעשות דיאטה ללא גלוטן ורק לפני הבדיקה לאכול גלוטן או שצריך לאכול גלוטן במשך תקופה ארוכה יותר. תודה מראש יפעת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה