ציסטה בלבלב וממצאי בדיקת eus

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/07/2019 | 06:32 | מאת: נתנאל

שלום רב בן 33 , במסגרת בירור של אבנים בכליות התגלה בסיטי בטן באופן אקראי ציסטה בזנב הלבלב ביצעתי 2 בדיקות eus והתקבלו תוצאות גם של ביופסיה מאחת מהן תוצאות eus: בזנב הלבלב הודגם תהליך ציסטי אליפטי 16 ממ לא נצפה תוכן mn או עיבוי דופן לא זוהה קשר לpd שנצפה תקין לכל אורכו, בוצע fna התקבל נוזל סנגונוטי לא סמיך תוצאות הביופסיה: רמת cea בנוזל קטן מ1.3 התקבל 40 סמק נוזל חום עכור ללא משקע נראה לעין אבחנות: Isolated tiny fragments of eosinophilic anamorphic matrieal partially fibrous. No tissue received, in this material examined by level sections. בבדיקת eus נוספת שביצעתי לחוות דעת שניה הסיכום הוא: לבלב נסרק על כל חלקיו, מראה מעט לא הומוגני אך ללא מוקדי רקמה, בזנב הלבלב ציסטה 16 ממ עם מחיצה עדינה בתוכה, לא נראה קשר ברור לצינור הלבלב. צינור הלבלב נראה תקין. בוצע ניקור של הציסטה עם יציאת מעט נוזל סרוטי שנשלח לcell block האם אפשר לדעת מה סוג הציסטה? זה מסוכן? פוטנציאל סרטני? תודה רבה וסליחה על השאלה הארוכה

08/07/2019 | 07:22 | מאת: נתנאל

אין תסמינים או תלונות קליניות

חסרים עוד נתונים מעבדתיים אם כי על פניו נראה שמדובר בציסטה צירוטית עם מהלך שפיר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה