שאלה לגבי ביצוע בדיקת דם סמוי בצואה לחולת קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/05/2019 | 10:27 | מאת: דנה

שלום לד"ר! שמי דנה חולה במחלת קרוהן של המעי הדק הסופי ברצוני לשאול שאלה האם מומלץ לחולי קרוהן באופן כללי לבצע אחת לשנה בדיקת דם סמוי בצואה? ואם במידה והבדיקה הזו אכן מומלצת האם לבקש הפניה לביצוע הבדיקה מרופא גסטרו מטפל? תודה מראש דנה לידע כללי אבי נפטר מסרטן המעי הגס וקראתי באינטרנט שהבדיקה הזו מומלצת לאנשים שהם בריאים לבצע אותה רק מגיל 50 ועד גיל 74 ואני בת 27 ולכן אני שואלת את השאלה הנ"ל

בדיקת דם סמוי נעשית כמו שהזכרת לבני 50-70 . עצם מחלת הקרון שמערבת מעי דק לא מצריכה מעקב של בדיקות דם סמוי . והדבר האחרון הוא באיזה גיל אבא שלחך חלה במחלה אם הוא היה בגיל פחות מ 50 או שהוכח אצלו מוטציה גנטית אז את מתחילה לעבור קולונוסקופיות כבדיקת סקר בגיל פחות מ 50 . הגיל שבו מתחילים נקבע לפי ההסטוריה המשפחתית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה