התייעצות - כאבי בטן/ קיבה עצבנית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

17/04/2019 | 18:27 | מאת: חגית

שלום דר' אני בת 44 סובלת בחודשיים האחרונים מכאבי בטן, קרקורי בטן, מרגישה שהקיבה לא רגועה. בדרך כלל יציאה כל בוקר ולעתים 2-3 יציאות ביום (בשיגרה 1 יציאה ביום) בדיקות דם מראות אנמיה : המוגלובין 11.5 (לפני כ-10 חודשים 11.9) ברזל 47 (היה 116) פריטין 6 (לא נבדק בעבר) מבחינת תזונה אוכלת מעט בשר אדום פעם בשבוע. מחזור ווסתי מוגבר מאוד רק ביום הראשון למחזור. עד כה ביצעתי US בטן, תבחין נשיפה (ממתינה לתוצאות) לפני שנתיים ביצעתי קולונסקופיה מלאה שהיתה תקינה (גם בגלל כאבי בטן וקלפרוטקטין 200) שאלותיי הן: 1. האם להתחיל לקחת ברזל ? וכמה? 2. האם יש צורך בבדיקות אנדוסקופיות שוב? 3. האם לפעול בדחיפות אני מאוד חוששת ומודאגת מהנתונים במיוחד שכאבי הבטן טרם עברו. 4. בעבר היה לי פעמיים קולסטרדיום דפיצליה - האם יש טעם לבצע בדיקת צואה למרות שלא נטלתי אנטיביוטיקה לאחרונה? בתודה מראש

ברזל צריך קלפרוטקטין 200 נחשב מוגבר. יכול להעיד על דלקת מעי קלוסטרידיום בודקים בצואה שלשולית להמשך בירור גסטרואנטרולוג באופן מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה