כאבי בטן והקאות ילד אונקולוגי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/03/2019 | 17:42 | מאת: אסתר

היי, בן שנתיים לאחר טיפולי כימותרפיה בלימפומה כרגע נמצא בטיפול אחזקתי. מעל שבועיים סובל מכאבי בטן והקאות. ספירות דם תקינות. כימיה-תקין גזים-תקין בדיקת עיניים לשלילית לחץ-תקין צילום חזה-תקין צילום בטן-תקין מלבד צואה (בשל עצירות) אולטרסאונד בטן-תקין בדיקת צואה-נמצא dientamoeba fragilis משטח דם- תקין כרגע ממתינים לגסטרוסקופיה ומטופלים בפלג׳יל שגם אותו מקיא. אבל כל רופא שהיינו אצלו בין אם האונקולוגים ובין אם גסטרו, רופאי ילדים, עיניים ומיון לא ממש מבינים מה הבעיה. אני יודעת שהטפיל שנמצא בצואה בד״כ לא עושה כאלו בעיות, חשבתי שאולי בגלל שמדוכא חיסון זה משפיע עליו שונה כי הילד ממש סובל!! ואני מדברת על כאבי בטן שממש מעירים אותו משינה.ההקאות הן בעלות תוכן במידה והכאב תקף אותו מיד אחרי שאכל או רק מיצי מרה במידה ועברו מספר שעות.רעיוןלמשהו?

בהחלט מבין את סבלכם. בעקרון הפורום עוסק בגסטרו מבוגרים והנושא רגיש שבעתיים כאשר מדובר בפעוט בן שנתיים עם אבחנה של לימפומה תחת טיפול. באופן עקרוני קיימות מספר אפשרויות ביניהן זיהומים, תופעות לוואי מהטיפול או סיבה אחרת לחלוטין. במקביל יש לוודא שילדכם לא מתייבש ושמסוגל לשתות מספיק נוזלים כמו גם לתת את הדעת על מצבו התזונתי. מציע לפנות לגסטרו ילדים ולאונקולוג מטפל (למרות שמניח שכבר עשיתם זאת) הנושא רגיש מדי מכדי להגיב במדיה זו - זה לא יהיה מקצועי לחלוטין ולמען הגילוי הנאות איני מצוי ברזי תחום זה למעט העקרונות הכלליים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה