נזקי קרינה RADIATION PROCTITIS

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/01/2019 | 19:07 | מאת: estherben4

שלום רב,אבי בן 77 ולפני מס' חודשים התגלה אצלו סרטן בערמונית.הומלץ טיפול קרינתי.עבר הקרנות במסגרת טיפול ניסויי של מתן 5 הקרנות עם מנות קרינה גבוהות(במקום 39 הקרנות במנת קרינה נמוכה).כעת מאושפז כבר בפעם השלישית עקב דימומים רקטליים קשים.אובחן RADIATION PROCTITIS.הגיע למצב של המוגלובין 6.קיבל מנות דם ועבר כבר פעמיים קולונוסקופיה וצריבה של מוקדי הדימום בקולון.בקולונוסקופיה שבוצעה אתמול,אובחן כיב(אולקוס)גדול כחמישה ס"מ מפי הטבעת.אשמח לדעת האם ישנה אופציה של טיפול תרופתי לריפוי מוקדי הדימום(שכן גם בביצוע הקולונוסקופיות כשלעצמן קיים סיכון שלעניות דעתי רצוי להמעיט בו) ?ומה לגבי טיפול בתא לחץ?אודה על חוות דעתך.

הטיפול במצב זה בד"כ מורכב ולא קל. ניתן לנסות חוקני סוקרלפאט (לא תמיד ניתן להשיג בבתי מרקחת) בכישלון נסיונות צריבה, מומלץ נסיון צריבה בRFA! תא לחץ בהלט אופציה במקרים השקים

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה