מעי רגיש או קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/12/2018 | 19:26 | מאת: אביתר מחדרה

שלום אני גבר בן 46. בצבא לפני 25 שנה החלו מעת לעת כאבי בטן עוויתייים שמוקלים לאחר כשעתיים של שלשולים. CT בטן אז ובדיקות מעבדה תקינים והוחלט שמדובר ב IBS. למדתי לחיות עם זה עם תזונה מתאימה ומדי פעם היו כאבי בטן. בגיל 30 קולונוסוקפיה תקינה. לפני 6 שנים לאחר זיהום בבטן חלה החמרה בתסמינים. זה גרם לי לירידה של 8 קילו ב 4 שנים מ 60 ל 52 קג וכעת כשנתיים המשקל יציב. נמנע מהמון מאכלים בעיתיים ומעט פירות וירקות כך שרוב הימים אין שלשולים ולעתים אפילו יש עצירות. לפני 5 שנים קולונוסקופיה תקינה בלי להכנס למעי הדק. לפני שנה שוב CT בטן תקין לגמרי. לפני שבוע CRP תקין מתחת ל 0.1 ספירת דם תקינה כימיה תקינה אלבומין תקין 4.8 תמיד הבדיקות תקינות. שקיעת דם 8. ( CRP ושקיעה כבר שנים בד"כ תקינים ) הגסטרו שוב ושוב אמר שזה IBS. עם זאת, בבדיקות קלפרוטקטין שביצעתי בשנתיים האחרונות היה 52 170 80 60 110 ולפני שבוע 255! רופא המשפחה המליץ לי להפסיק עם בדיקות שרק מכניסות לסטרס. האם יש היגיון בהמשך בירור או שיכול להיות IBS עם קלפרוטקטין שנע בערכים האלה? יכולה להיות סיבה אחרת ל קלפרוטקטין קצת מוגבר לאורך זמן אבל יתר הבדיקות תקינות? תודה רבה

הקלפרוטקטין בהחלט גבוה ולא תקין. האם עברת קפסולה? במקרה שלך חשוב מאוד לדעתי להעריך את המעי הדק בקולונוסקופיה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה