חיידק הליקובקטר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/11/2018 | 07:17 | מאת: עדי

שלום, בכמה שנים האחרונות אני סובלת מצרבות,בחילות, ואי נוחות ברום הבטן לאחר ארוחה. בהמלצת רופא משפחה עשיתי בדיקה להליקובקטר שיצאה חיובית. התחלתי ישר את הטיפול המרובע שכלל: דוקסילין, פרוטוציד ppi וקל בטן. לאחר הטיפול עשיתי בדיקה נוספת שיצאה חיובית. אני רוצה להתחיל קו נוסף שכולל: מוקסיויט, טבאניק וppi. השאלה שלי היא האם הטיפול הנוסף הוכח כטוב יותר או שיש משהו אחר שאפשר לקחת? האם עדיף לעשות בדיקת גסטרוסקופיה כדי לבדקות שאין נזק לקיבה? (כיב) תודה רבה ויום נעים.

לא הוכח כטוב יותר ניתן לבצע גסטרוסקופיה עם ביופסיה ובדיקת רגישות לאנטיביוטיקה של החידק וגם להעריך נזק לקיבה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה