שאלה - מטפלזיה אינטסטינלית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/08/2018 | 19:37 | מאת: הילה

לפני 3 חודשים היה לי חיידק הליקובקטור, אחרי טיפול אנטיביוטי חלה החמרה (כאבים בחזה בלילה במצב שכיבה), בצעתי בדיקת אנדוסקופיה והתוצאות הראו שיש גסטריטיס, הליקובקטור פילורי שלילי. בנוסף, נצפו שינויים מטפלסטיים בקיבה (מטפלזיה אינטסטינלית). התבקשתי לחזור בעוד שנה לבדיקה נוספת למעקב. חשוב להגיד שכעת אני מרגישה בסדר גמור (למעט הלחץ מתוצאות הבדיקה) השאלות שלי: 1. ממה נוצרת הדלקת, אם אין כבר הליקובקטור? 2. ממה נוצרת מטפלזיה אינטסטינלית? האם זה בעקבות ההליקובקטור ובמידה וכן - האם זה שהוא לא קיים כרגע מקל על המצב? 3. מה זה מטפלזיה אינטסטינלית? 4. האם ניתן לעשות משהו על מנת להשפיע על התפתחות המטפלזיה אינטסטינלית? אשמח להתייחסות בהקדם. תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה
19/08/2018 | 15:18 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, גסטריטיס הינה ממצא מאוד שכיח. משנית לסיבות רבות, חלקן קשורות להליקובקטר, חלקן לסיבות אחרות, אוטואימוניות, מזהמים אחרים, תרופות, תזונה (סביבה), ועוד ועוד... המטהפלזיה האינטסטינלית (EMAG) הינה תוצאה של דלקת כרונית ממושכת, לרוב לאחר אטרופיה, בה תאי הקיבה משתנים כתגובה לאותו "סטרס ממושך" מעין מנגנון הגנה. בעיקרון יש לעקוב ע"מ לשים לב שלא מופיעים שינויים נוספים לאורך הזמן, יש תלות כמובן להיקף המטאפלזיה. האם מדובר בממצא נקודתי. אין "תרופה". פשוט צריך להמנע מתכשירים למשל שיכולים לפגוע ברירית הקיבה. לגבי הארדיקציה של ההליקובקטר- מצוין. חשוב. בהצלחה.

20/08/2018 | 14:05 | מאת: הילה

היי, תודה רבה על התשובה! ברשותך, אשמח לשאול עוד משהו: 1. מאחר ויש עדיין קצת דלקת - אם אני לא נוטלת תרופות, אז הדלקת יכולה לחלוף מעצמה או שדרוש טיפול תרופתי (עשיתי שינוי תזונתי ויש הקלה). האם התרופות להפחתת החומציות שמומלצות הן על מנת להקל על הסימפטומים (למשל, כאבים בחזה כפי שהיה לי) או לטיפול בדלקת. רוצה לוודא שאני לא עושה משהו שמחמיר את המצב, כמובן. 2. האם המהטפלזיה אינטסטינלית - זה מצב קבוע או שיכול לחזור למצב של תאים תקינים כפי שהיה לפני כל הדלקת וההליקובקטור? תודה רבה על תשומת הלב והמענה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה