ביופסיות מהמעי בירור

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

27/03/2018 | 22:26 | מאת: מאור

שלום ד"ר. אני בן 18, מתגייס עוד חודש. לאבא צליאק. לאחרונה החמירו כאבי בטן. כבר הרבה זמן סובל מכאבי בטן חזקים שמעירים משינה פעם בשבועיים. הכאבים באזור הטבור ומסביב. בחילה ללא הקאה ושלשול. הכאב נמשך 40 דקות - בהם אני קם לשירותים מתאמץ להתרוקן ולבסוף משלשל חוזר למיטה ושוב פעם כאב חזק ושוב משלשל. בדיקת HP חיובית והתחלתי טיפול בנקסיום מוקסיפן קארין ופלגיל. סרולוגיה לצליאק שלילית. היום עשיתי גסטרוסקופיה לביופסיות מהתריסריון לשלול צליאק. יש לי במהלך היום כאבי בטן עמומים לא משנה אוכל, בחילות. זה כנראה קשור ל HP אבל לא מסביר את השלשול. יש לי כמה שאלות - בגסטרוסקופיה מצאו רירית נודולרית ודלקת קשה - היא לא לקחה ביופסיה משם כי ההליקובקטר חיובי והתחלתי טיפול. זה נורא שהיא לא לקחה? אמרה שהדבר היחיד שיראו זה הליקובקטר. בנוסף האם הדלקת והרירית הנודולרית אמורה לעבור וכמה זמן אחרי הארדיקציה של החיידק? איך מוודאים? זה מסוכן? יכול להיות שגם אחרי ארדיקציה הדלקת תמשיך? מאוד מדאיג אותי וחשוב לי להבין את עניין הדלקת

מראה נודולרי של הקיבה עשויה להיות משנית להליקובקטר עם זאת מציע לפנות לרופאה שעשתה את הבדיקה והתרשמה באופן ישיר / אנדוסקופי מהקיבה והתרסריון.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה