עיוותים בקיבה וצרבות קשות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/02/2018 | 18:34 | מאת: ניקול

לרופאים היקרים שלום רב! בגיל 12.5 הייתי סובלת בבקרים מעיוותים קשים בקיבה שהפריעו לתפקוד. בהתחלה זה היה מחלב, ועכשיו זה גם מגבינה צהובה, עגבנייה, בורקסים למיניהם, מטוגן, חריף, חמוץ, מלוח מידי. כשאני אוכלת אפרסק או נקטרינה הגוף שלי מקיא אותם לאחר מספר שניות ללא שליטתי. אין אלרגיות, תוצאות של בדיקות הליקובקטור שליליות. ביופסיה שלילית. נעשתה בדיקת נשיפה של לקטוז בבית החולים, גם כאן תשובה שלילית- אין רגישות או אלרגיה ללקטוז. הרבה פעמים ריח נוראי מהפה. בדיקת גסטרוסקופיה תקינה. כרגע בת 17 ומאז מטופלת באומפרדקס 20 מג, כדור שממש מציל את חיי. לפחות 2 יציאות ביום. בכל פעם שמפסיקה ליטול את הכדור הסבל חוזר. מאז ומתמיד ניזונה מאוכל ביתי מזין בריא. ירקות ופירות מכל המינים. אבל בכל פעם מגלה דבר נוסף שפשוט לא מתאים לקיבתי. צרבות איומות ששורפות את כל בית החזה והגרון, לפעמים אפילו היא נפלטת החוצה. גזים ונפיחויות מעיקות. לפני הווסת כל מערכת העיכול מתפקדת אפילו יותר גרוע, גם כשנוטלת את הכדור. ( אם זה קשור, בהיותי תינוקת היה לי רפלוקס, גם מחלב אם, ועברו להאכיל אותי בחלב צמחי). ממה כל זה נובע? האם זה מקרה פרטי הייחודי לגוף שלי או משהו שאמור להיות תורשתי? איך למנוע ומה שמה של התופעה? האם להמשיך לקחת את הכדור? תודה רבה ושבוע טוב!

17/02/2018 | 07:11 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום במידה והתסמינים כל כך קשים ולא נשלטים על ידי תרופות כגון לוסק יש להבין עד כמה התלונות שלך אכן קשורות לרפלוקס ולא לבעיה פונקציונאלית של הושט. ניתן לשקול ביצוע בדיקת PH בראבו קפסולה, ללא PPI בשלב הראשון ואף מנומטריה של הושט עם אימפידנס להערכת הרפלוקס. ההמלצה הינה לנסות לשמור על מינון נוגדי חומצה/PPI נמוך ככל שניתן. ניתן לנסות לשלב לסירוגין תרופות עם מנגנון פעולה שונה וגם להחליף הלוסק לנקסיום למשל. המשך בירור וטיפול באופן מסודר במרפאת גסטרו.

23/02/2018 | 00:41 | מאת: ניקול

תודה רבה. אברר לעומק על הבדיקה. ראיתי בבדיקת הגסטרו שכתוב כל ריאקטיבי ותות קלה בוושט. מה משמעות הדבר?

23/02/2018 | 00:41 | מאת: ניקול

על ריאקטיביות קלה*

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה