כאבי בטן - גסטריטיס?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/02/2018 | 11:31 | מאת: רון

שלום, אני כבר חמישה ימים מרגיש כאבים בבטן באיזור הפופיק, ומעליו באיזור הושט. מידי פעם יש בחילות אבל ללא הקאות. אני נוטל omeprazole פעמיים ביום (שלא עוזר) וסוכראלפאט. הכאב אשר גם מוקרן לאיזור הגב הוא כמו הרגשה של שריפה בבטן לפעמים. מספר שאלות: 1. האם כנראה מדובר בגסטריטיס או שמה משהו אחר? 2. האם סוכראלאפט גם משפיעה על בדיקת נשיפה כמו PPI? 3. האם קיימת בדיקה מהירה אחרת שניתן לעשות בזמן לקיחת התרופות? 4. האם בדיקות דם של אבץ, ברזל ו B12 שלא בגדר הנורמה מעידות על נוכחות החיידק ולהיפך? לא עברתי בדיקת דם עדיין...

17/02/2018 | 06:54 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, לצערי תיאור התסמינים אינו ספציפי. לשאלתך ייתכן וןמדובר אכן בתלונות שמקורן בקיבה. מומלץ להפסיק בPPI כשבוע-שבועיים לפני תבחין נשיפה להליקובקטר. תרופות אחרות גם יכולות להשפיע אך פחות ולכן ניתן להפסיק אותן כיומיים לפני. במידה והתסמינים ממשיכים, ללא שיפור ממליץ לשקול ביצוע גסטרוסקופיה (כמובן שצריך לחפש עוד רמזים קליניים, ביצוע סונאר בטן).

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה