תפקודי כבד בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/01/2018 | 17:00 | מאת: נעמה

שלום, אודה להבהרה בנושא בדיקות הדם שלי. אציין שאני 5 חודשים אחרי לידה. לפני כשלושה חודשים היו מספר שבועות בהם לסירוגין סבלתי משלשולים וכאבי בטן. נשלחתי לבדיקות דם מקיפות והכל היה בנורמה למעט- חודש אוקטובר- Ast 34 Alt 50 עמילאז 115 בחודש נובמבר- Ast 26 Alt 43 עמילאז 102 והיום- Ast 30 Alt 42 אציין כי הכאבים החזקים שחשתי מאז חלפו. אבל עדיין יש פעמים בהם אני סובלת מכאבי בטן ושלשולים,לא משהו שהייתי נבדקת בגללו. יכול גם להיות שנדבקתי בתולעים (נטלתי לפני חודש וורמוקס וזה כנראה חזר). שתי שאלות: 1. האם זה יכול להיות קשור לעובדה שבשנים האחרונים נטלתי מספר פעמים אנטיביוטיקה (רפאפן/מוקסיפן) בעקבות דלקות גרון? 2. האם זה מצריך בכלל בירור נוסף או שאפשר להירגע ולעזוב את זה? אציין כי us בטן מלפני חודש תקין (המנגיומה בכבד ופוליפים בכיס מרה שאני נמאת במעקב us בגלל זה). תור לגסטרו רק בעוד 3 חודשים. האם זה דחוף? תודה

אין דחיפות, להנשך מעקב מרפאת גסטרו להערכה קלינית והמשך בירור

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה