הפרשה אדומה בצואה לאחר קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

17/10/2017 | 11:26 | מאת: גלינה

שלום רב, הנני בת 37, 4.5 חודשים לאחר לידה. 4 חודשים אחרי הסרת שומוצ שהתבררו כמלנומות שוחיות.לפני כ-10 ימים ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה, במהלכה הוסר פוליפ בגודל של כ- 1 ס"מ. לטענת הרופא, הוא נראה שפיר ונשלח לביופסיה. כמו כן, טען הרופא שבגילי פוליפ זה תופעה קצת מוקדמת.האם כך הדבר, או שזה מרמז על בעיה כלשהי? ברצוני לציין, שמאז הלידה אמי סובלת מעצירות של יציאה פעם ב-4-5 ימים. אתמול הייתה לי יציאה, וראיתי על הצואה כמו נזלת בצבע אדום/ חום. האם יכול לרמוז על בעיה כלשהי? ומה עלי לעשות? האם יכול להיות שלא ראו הכל בקולונוסקופיה? האם יכול להיות כתוצאה של קולונוסקופיה והסרת הפוליפ? אודה לתשובתך

18/10/2017 | 05:09 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, פוליפים בגילך כמובן יכולים להופיע ולרוב שפירים. דימום אפשרי לאחר כריתת פוליפים במעי גם לאחר מס' ימים. יש לעקוב ולראות שהתופעה נפסקת, במידה ולא לשוב לדון על כך עם הרופא המטפל. לציין לשאלתך האם "ראה הכל", קודם כל להסתכל בדוח הבדיקה ולראות כיצד הרופא המבצע העריך את ההכנה שביצעת מבחינת "ניקיון המעי", זהו פקטור מאוד חשוב ביכולת הבדיקה אכן לשלול גם ממצאים קטנים. בהצלחה.

18/10/2017 | 08:18 | מאת: גלינה

תודה על תשובתך. בדוח רשום נקיון המעי בינוני. מה זה אומר בקשר לגבי השאלה?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה