תסמונת בארט סימפטומים של רפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/10/2017 | 20:48 | מאת: נט

שלום, בת 42 לפני שנה וחצי בעקבות רפלוקס ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה עם ממצא של בארט סגמנט קצר נלקחה ביופסיה שאימתה את הבארט לוקחת נקסיום 40 מג פעם ביום ונתבקשתי לחזור על הבדיקה כעבור שנתיים (בעוד חצי שנה) בנתיים מרגישה סימפטומים של רפלוקס כגון : צריבה בחלל הפה ,הרגשה שהאוכל נתקע בגרון או בחזה ואי נוחות ברום הבטן בצד שמאל (עם הקרנה לגב) מאד מוג דאגת שהבארט הפך סרטני מה יכולה להיות הסיבה לסימפטומים (הרי הנקסיום אמור למנוע את עליית החומצה) האם כדאי להכפיל את מינון הנקסיום ולהקדים את בדיקת הגסטרוסקופיה מאד מאד חרדה תודה מראש

14/10/2017 | 22:54 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, ניתן להגביר את מינון הנקסיום לפעמיים ביום בשלב הראשון. חשוב להקפיד על משטר דיאטה של מזונות שאינם רפלקסוגניים. להמנע מקפאין, נענע, פירות הדר, אלכוהול, שוקולד וכד'- ממליץ ייעוץ דיאטני מסודר. ישנן גם תרופות שמחמירות רפלוקס. כמו כן להמנע מארוחות גדולות לפני השינה. במידה ותסמיני הרפלוקס לא משתפרים, במידה ומתפתחת אכן תחושה של קושי בבליעה למוצקים/נוזלים, יש לדון על כך בהקדם עם הגסטרואנטרולוג המטפל ואכן להקדים את הבדיקה. ייתכנו סיבוכים אחרים על רקע רפלוקס כגון הצטלקויות אשר גם יכולות להוביל לתסמינים דומים. בהצלחה.

23/04/2018 | 09:09 | מאת: תסמונת בארט

לצערנו אנחנו עם בעיית הבארט נתקלים ברפואה מוגבלת עם מחלוקת גדולה בנוגע לטיפול ומעקב בבארט לצערנו עוד בעיה שלרפואה המתקדמת אין תשובה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה