כאבים עזים בגב באזור הצלעות התלויות ובחלק העליון של המותן מימין

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/09/2017 | 09:54 | מאת: גיא

שלום רב, במשך החודשיים האחרונים אני סובל מכאבים עזים ביותר שמעירים אותי משינה לאחר 4-5 שעות (אם מתעורר לפני, עדיין לא כואב). הכאבים ממוקמים בגב מימין באזור הצלעות התלויות ובאזור שמעל המותן מימין. לא יודע אם קשור אך הכאב החל בלילה שבו התחלתי לקחת מוקסיפן פורטה בשל סינוסיטיס דלקתית עם חום גבוהה (כ- 3 ימים, חום 40). תחילה הכאב היה גם בצד שמאל באותם אזורים המתוארים אבל חלש יותר. בהמלצה רופא נטלתי 10 ימים בטרן 100 שעזר אך הכאב חזר מיד לאחר הפסקת הכדור. משמאל הכאב לא חזר, רק בצד ימין. שום תנוחה בשכיבה (נוהג לישון על הגב) לא מקלה על הכאב והוא מאלץ אותי לעמוד על מנת להקל את הכאב. הכאב חולף כמעט לחלוטין ואף לחלוטין לאחר כשעה-שעתיים של שגרת היום. ספירות דם ובדיקות דם של תפקודי כליות, כבד, בלוטת תריס וכד'- תקינות (מצ"ב). תחושת הבטן שלי היתה שמדובר בכאב הקשור למערכת העיכול אך הרופא המליץ על אורטופד ששלל ממצאים אורטופדיים לאחר בדיקה פיזית וכן מיפוי עצמות- תקין. אני אובד עצות בעניין, בראש ובראשונה אני מעוניין לשלול מחלות חמורות אך אינני יודע מה עליי לדרוש מהרופא המשפחה שלא נראה שחותר לכיוון? האם MRI/US יכולים לשלול סרטן וכד' באיברים הפנימיים שבחלל הבטן והחזה? אני בן 33, בריא, לא מעשן, לא שותה, לחץ דם תקין וכו'. אציין רק שיש לי פריצת דיסק נרחבת בגובה L4-L5 שלוחצת על השק הטקאלי עם הקרנה לרגל שמאל + תחושת נמלים לאחר ישיבה ממשוכת וכד', אך אני חיי עם זה בשלום כבר 15 שנה ללא החמרה מלבד תקופות נקודתיות של גב תפוס מאוד (אחת לשנה ואפילו שנתיים בשנים האחרונות). מתנצל על האורך, תודה מראש!!

06/09/2017 | 15:31 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, לצערי תלונות מרובות אינן ספציפיות, היכולות כן להתאים למקור עצבי/גרמי. ממליץ להמשיך להיוועץ ברופא המשפחה על מנת שיבדוק אותך, יתרשם ויפנה אותך לבירור המתאים ביותר עבורך.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה