צרבת קשה ביותר (נוטל סטרואידים)

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/04/2017 | 22:46 | מאת: אני

שלום ד"ר, בן 27, ברקע אי ספיקת אדרנל ראשונית מזה כשנתיים, מטופל בהידרוקורטיזון במינון של 30 מ"ג/ יום. כל הזמן הקפדתי לקחת אומפרדקס פעם ביום בבוקר לפני נטילת הסטרואידים. משום שרציתי לצמצמם תרופות, לפני כארבעה חודשים, הרופאה אישרה לי להפסיק אומפרדקס הואיל ולא היו לי מעולם תלונות גסטרו. אציין שגם לפני כחודשיים לקחתי למשך שבוע דוקסילין. עם זאת, לפני כחודשיים התחיל כאב אפיגסטרי, מלווה בצרבת, תחושת מלאות מוקדמת. חזרתי לקחת אומפרדקס אך משזה לא הועיל, הלכתי לרופאה והיא החליפה לי לנקסיום. אני נוטל את הנקסיום כבר שלושה שבועות, וגם איתו אין שום שיפור, להיפך רק החמרה, ואפילו משמעותית מאוד. הצרבת כבר הפכה לעניין לא סביר שממש מקשה עליי בתפקוד, מופיעה בצום, לאחר ארוחה, לאחר שכיבה בלילה, או סתם באמצע היום ונמשכת כמעט לאורך כל שעות היום. כמובן יש כאבים ברום הבטן, בחילות, שובע מוקדם, כאבים בבליעה. בקיצור- לא מוצא את עצמי. עם פנס ניתן לראות שהלוע עצמו כבר ממש אדום ונראה צרוב. מקפיד את תזונה מותאמת, טאמס וכו' וכלום לא מסייע בעדי. רופאת המשפחה הפנתה לתבחין נשיפה להליקובקטר שיהיה בעוד שבועיים (בהם עליי להפסיק PPI), האם זהו מהלך בירור בזמן סביר? לא עדיף ללכת ישר לגסטרוסקופיה? יש איך להיעזר בחדר מיון/ אשפוז? אשמח לדעתך על מנת שתכוון אותי. תודה רבה מראש!

21/04/2017 | 22:12 | מאת: ד"ר דן פלדמן

ממליץ לפנות למרפאת גסטרו בהקדם לצורך גסטרוסקופיה. המשך נטילת לוסק/נקסיום

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה