תופעות לוואי קשות במהלך טיפול אנטיביוטי נגד הליקובקטר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/04/2017 | 21:59 | מאת: מאירה

אובחן אצלי הליקובקטר פילורי ע״י מבחן נשיפה, וטיפול קודם בתרופות אחרות לא הועיל. כעת אני לוקחת מזה 5 ימים (מתוך 10) פעמיים ביום את הקוקטייל הבא: 1000mg מוקסיפן 500mg קארין 30mg לנטון (כל הנ״ל *פעמיים* ביום). מאז תחילת הטיפול הזה אני סובלת מכאבי ראש, סחרחורות עד כדי התעוררות משינה, חולשה, תשישות ושלשולים ללא כאבי בטן. האם ידוע לכם שאלו תופעות הלוואי של אחת התרופות הנ״ל? אם כן, איזו מהן? ואם כן, האם חשיבות החיסול של ההליקובקטר מצדיקה את המשך נטילת הכדורים, או שיש בהם סכנה? בתודה מראש, מאירה

17/04/2017 | 08:05 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, תופעות הלוואי שציינת יכולות להופיע בכל אחת מהאנטיביוטיקות בדגש על קלאריתרומיצין. כמובן שאם לא ניתן לסבול באופן מוחלט ו"למשוך עד תום הטיפול" אז להפסיק. ישנם קווי טיפול נוספים שאינם מבוססי קארין אלא טיפול מבוסס ביסמוט ודוקסילין (גם פה תופעות לואי...). בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה