דקירות בקיבה וריבוי גזים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/04/2017 | 01:43 | מאת: טל

שלום. אני בת 41. האופן כללי העיכול שלי תמיד היה בסדר.אין לי עודף משקל, ואני נוטלת לוסטרל באופן קבוע. לפני שבוע אחרי ארוחה במסעדה היה לי התקף של צרבת קשה וגזים. הצרבת עברה ומאז יש לי דקירות בקיבה כל יום במהלך היום כולו, בנקודה ספציפית אחת בצד שמאל שמלוות בהמון גזים במהלך היום. (בעיקר גרעפסים).כל דקירה מייצרת גז. הכאב אינו מאוד חזק, אבל מטריד. חוצמזה כעבור שבוע התחיל לי גם כאב גרון ותחושת חולי כללית. היציאות התמעטו ויש ימים ללא יציאות, וההרגשה הכללית רעה. יש לי תור לתבחין נשיפה עוד שבוע, ואני אמורה לתת דגימות צואה אבל מתקשה בגלל העדר צואה.. הרופאה אמרה שהסמפטומים לא עונים של שום תופעה שהיא מכירה. ושנחכה לתוצאות הבדיקות. אני מוטרדת.. מה דעתכם? תודה רבה מראש

05/04/2017 | 12:51 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, חלק מהתסמינים שאת מציינת (צרבות, גרפסים) מייצגים דיספפסיה, כדאי באמת להשלים תבחין נשיפה, לשקול טיפול אמפירי בסותרי חומצה ולראות אם התסמינים משתפרים, לגבי היציאות ממליץ בשלב הראשון, לבדוק מהי הדיאטה הקבועה שלך, אפשר להוסיף סיבים תזונתיים, להפחית מזון שומני או מתובל ולראות האם יש הקלה. ממליץ גם להיוועץ בדיאטנית. בהמשך ניתן להעזר בתכשירים שונים לריכוך היציאה. במידה ואין שיפור - להמשיך בירור במסגרת מרםאת גסטרו. בהצלחה.

05/04/2017 | 13:15 | מאת: טל

תודה רבה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה