בדיקת ושט קיבה תרסריון - צילום בריום

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/03/2017 | 12:58 | מאת: לילך

שלום, בני בן 22. לאחרונה עלה חשד כי הוא סובל ממחלת קרוהן, או קוליטיס . הוא יעבור בקרוב בדיקת קולונוסקופיה. בינתיים הוא סובל גם מכאבים באזור שנראה כסרעפת לפיכך נקבע כי בנוסף יעבור גם צילום ושט-קיבה ותרסריון עם בריום. שאלותי הן: * אם במקרה יש לו אכן גם משהו באחד מאברי הושט- הקיבה או התרסריון - האם במצב שיש לו קרוהן או קוליטיס, בדיקת הבריום יכולה להזיק למצבו זה ? * בנוסף-אם אכן יש לו משהו שהוא אינו קרוהן או קוליטיס - האם בדיקת הקולנוסקופיה יכולה להזיק למצב שאינו קרוהן או קוליטיס? תודה מראש.

28/03/2017 | 13:15 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

קולונוסקופיה והסתכלות למעי הדק הסופי עם ביופסיה בדיקות הכרחיות בבירור קרון. ממליץ לעבור באותה הזדמנות גם גסטרוסקופיה. בריום לא מזיק במידה ויש קרון. קולונוסקופיה בדיקה פולשנית עם סיבוכים אפשריים כגון דמום או נקב במעי.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה