בדיקות מנומטריה ושט ו PH METRIA

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/02/2017 | 19:01 | מאת: סהר

שלום רב , שמי סהר בן 29 , סובל שנים מצרבות קשות לאחרונה אף ללא הטבה לטיפולים השונים. ביצעתי בדיקת PH METRIA ,שיצאה לא תקינה במהלכה נרשם רפלוקס פתולוגי עם אירועים מרובים של רפלוקס ממושך . זאת ועוד בדיקת מנומטריה של ושט הוגדרה בטווח נורמלי. האם לא קיים קשר ישיר בין הבדיקות שכן תוצאה לא תקינה של PH METRIA מעידה על חולשה בסוגר הוושט ? כיצד יתכן שבדיקת מנומטריה ושט תקינה ? אציין כי אורח חיי מבחינת תזונה כולל אך מאכלים בריאים, תודה רבה.

שלום לך, בדיקת מנומטריה בודקת בין היתר את תפקוד סוגר הושט, אך בנקודת זמן אחת- הבעיה ברפלוקס הינה שהסוגר לשעות רבות במהלך היום ולאחר ארוחות לא נסגר היטב ועל כן יש תסמינים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה