כאבים בלתי פוסקים בצדי הירכיים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

04/12/2016 | 13:53 | מאת: גידי כהן

שלום ד"ר בוצר, אני בן 77 ,בריא,עושה כל בוקר תרגילי התעמלות ,חלקם קשים ,במשך כ 40 דקות ,אין לי עודף משקל. מזה שנים אני סובל מכאבים בצדי הירכיים-יותר בצד שמאל ,זה מתבטא בכאבים בעת עליה וירידה במדרגות ,וכאבים בעת שינה על הצד. לפני כ 9 חדשים הייתי אצל אורטופד,שלח אותי לצילום שם נתגלתה דלקת-לא זיהומית -בצדי הירכיים.הרופא קבע שיש לי טרוכנטריק בוריסיטיס. נתן לי זריקה בצד שמאל, הכאב נעלם ,אך חזר כעבור חדשיים. לפני כ 3 חדשים קיבלתי שוב מרופא אחר זריקות בשני הצדדים ,אך הכאב חזר שוב. לפני כשבועיים נבדקתי ע"י רופא מומחה,שקבע שבעצם אין מה לעשות,חוץ ממשחות וזריקות חוזרות כל 6 חודשים. שאלותי הן : 1. האמנם אין דרך טיפול שתסלק את הבעיה ? (ניתוח ?) 2. מה דעתך על המכשיר בי קיו לייזר ? הם מפרסמים שבתי חולים משתמשים במכשיר . כדאי לרוכשו למרות מחירו הגבוה ? מתנצל על אורך הפוסט ואודה לך על תשובה מועילה.

17/12/2016 | 09:38 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

הי גידי, טרוכנריק בורסיטיס היא אבחנה מאוד נפוצה לסל של בעיות של כאב בצד הירך, שכולל דלקת מקומיות וקרעים של גיד הגלוטאוס מדיוס. טיפול בלייזר רך בפיזיותרפיה או במכשיר ביתי לעיתים מועילים. במידה והכאב לא חולף או במידה וישנה צליעה מומלץ לבצע MRI לצורך הערכה של הגידים. אני מציע לך לקרא כאן botser.com/?p=939 על קרע גלוטאוס מדיוס וטרוכנטריק בורסיטיס. בברכה, ד"ר איתמר בוצר אורטופד ספורט מנתח מומחה לטיפול ושימור ממפרק הירך הברך והכתף www.botser.com

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך