חשד לנזק מניסקיאלי האם חייב לנתח?

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

27/05/2016 | 19:24 | מאת: יגאל קאזן

התוויה קלינית: חשד לנזק מניסקיאלי. ממצאים: הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. גוף המניסקוס המדיאלי מודגם קטום עקב קרע רדיאלי. מודגם שבב מניסקיאלי מנותק מתחת לגוף המניסקוס הקטום בין רצועת ה-MCL למשטח הטיביאלי המדיאלי בקוטר 2 מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 8 מ"מ (חתך 15 סדרה 4 (ובקוטר 9 מ"מ במישור הקדמי אחורי (חתך 13 סדרה 6.( המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית. מודגמת פליקה מדיאלית מעט מעובה. לסיכום: קרע רדיאלי בגוף המניסקוס המדיאלי עם שבב מניסקיאלי מנותק כמתואר.

31/05/2016 | 11:32 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

הי יגאל, לפי פיענוח הMRI נשמע שיש בעיה מכאנית בברך שככל הנראה דורשת פיתרון מכאני - הווה אומר ניתוח. יש לזכור גם שקרע קטן יכול להפוך לקרע גדול בהמשך, אך לא כל קרע מניסקוס דורש ניתוח. בכל מקרה, בשביל לקבל חוות דעת רצינית צריך לפנות לאורטופד ולהבדק על ידו בשביל לקבל החלטה על המשך הטיפול. בברכה, ד"ר בוצר www.botser.com

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך