עזרה בפענוח MRI: כתוצאה מציסטה ע"ש בייקר

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

24/04/2016 | 11:49 | מאת: אודליה

הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. ייתכן כביטוי למתיחה. ,MCL- מודגמת בצקת סביב השכבה החיצונית של רצועת ה שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. מודגם אות חריג הוריזונטלי מינימאלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים כך שאינו מוגדר כקרע. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה מודגם דל בפצט המדיאלי. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מתונה, ציסטה פופליטיאלית מודגמת בקוטר 2.2 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 8 ס"מ. מודגם נוזל מתחת לציסטה בהיקף שריר התאומים המדיאלי, ייתכן כתוצאה מדליפה. דרושה קורלציה קלינית ובהתאם לכך לשקול המשך מעקב סונוגרפי.

04/05/2016 | 12:08 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

שלום רב, כפי שרשום בפעינוח הבדיקה, יש צורך בבדיקה של אורטופד בכדי להמליץ על המשך טיפול. ד''ר בוצר www.botser.com

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך