MRIברך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

09/01/2016 | 17:00 | מאת: שירה

מניסקי לטרלי - תקין. לא הודגם בו קרע. מניסק המדיאלי - הודגם קרע אלכסוני גדול בקרן אחורית רצועות הצולבות תקינות. רצועות הצדדיות תקינות גידי מנגנון היישור תקינים. כונדרומלציה של סחוס הפיקה במידה קלה עצמת אות מלשד עצם תקינה ללא עדות לבצקת או שברים. לא הודגמה כמות מוגברת של נוזל בתוך המפרק. בפוסה פופליטאלית הודגם BAKER CYSTקטן עם סמני דליפה איך מטפלים בזה? תודה

10/01/2016 | 00:41 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

שירה שלום, לפי הMRI יש שלוש בעיות בברך 1. קרע מניסקוס מדיאלי 2. כונדרומלציה קלה בפיקה - שזה אומר בעצם פגיעה בסחוס של הפיקה 3. ציסטה קטנה על שם בייקר - קרע מניסקוס יכול להיות מטופל באופן שמרני או באופן ניתוחי, אם הקרע גדול וגורם לכאבים לרוב יהיה צורך בטיפול ניתוחי - תפירה או הטריה של האזור הקרוע במניסקוס. את יכלה לקרע עוד ב http://botser.com/?p=741 בפגיעה הסחוסית בפיקה במרבית המקרים ניתן לטפל בפיזיותרפיה בלבד או בעזרת הזרקות לברך. בציסטה על שם בייקר אין צורך לטפל. אשמח לענות לשאלות נוספות ד''ר איתמר בוצר רופא בכיר ביחידה לברך וארתרוסקופיות ברמב''ם לקביעת תור 1-700-505-150 www.Botser.com

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך