ניתוח? ריצה?

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

17/12/2015 | 23:48 | מאת: רובי

שלום לך בעקבות כאב הברך בגלל שסובבתי את הברך הלא נכון בטעות (רק תאונה) לפני כמה חודשים. לפני כמה ימים קבלתי מבדיקת MRI- המניסקוס המדיאלי נראה תקין, ללא קרע. נראה קרע מורכב במניסקוס הלטרלי עם היפוך מקטע מהפרגמנט אספקט הקדמי של המפרק המתאים לקרע מסוג ידית דלי. חסר סדירות קל של הסחוס במדור הלטרלי ללא איזור נזק אוסטאוכונדרלי בצקת בשולי משטח הטיביה הלטרלי. ללא הדגמת קו שבר. איזור קטן של בצקת עם שקיעה בעצם הסובכונדרלית גם ב mfc יתכן איזור נזק אוסטאוכונדרלי קטן. ללא פגיעה בסחוס במדור המדיאלי. אני צריך לקבוע תור דר אורטופד אך רציתי להבין שהתוצאה הזו שאני חייב לעשות ניתוח? מה עם ריצה? כשאני רץ זה קצת כואב לי הברך (לא נוח אבל לא ברצינות) אני תוהה שאם אמשיך ריצה או שייתכן שהקרע עלול לגדול?

23/12/2015 | 12:41 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

רובי שלום, באופן עקרוני, אבחנה של קרע ידית דלי של המניסקוס הלטרלי היא אחת האינדיקציות היותר ברורות לביצוע ארתרוסקופיה של הברך. הניתוח פשוט, ומונע המשך נזק בברך עקב הקרע. לפעמים, אף ניתן לתפור את המניסקוס הקרוע בחזרה. במקרים רבים, קרע ידית דלי גורם לחסר ישור של הברך, ובמידה ולא מטופל בהקדם האפשרי יכול להוביל להגבלת ישור קבועה. מצד שני, אתה לא נשמע מאוד כאוב או מאוד מוגבל. כך שההחלטה לביצוע הניתוח צריכה להתבצע על ידי אורטופד שבודק אותך ועובר גם על הMRI במקביל. תוכל לקרא עוד על קרע מניסקוס באתר שלי - הכתובת רשומה מטה. אשמח לענות על שאלות נוספות ד''ר איתמר בוצר רופא בכיר ביחידה לברך וארתרוסקופיות ברמב''ם לקביעת תור 1-700-505-150 www.Botser.com

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך