לאחר שיחזור רצועה ותפירת מינסקוס

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

18/11/2015 | 15:50 | מאת: תומר כהן

שלום רב עברתי ניתוח לפני שלושה שבועות שיחזור רצועה acl ותפירת מינסקוס.במשך שלושת השבועות הייתי עם סד צירים נעול(180 מעלות)בהליכה,ישיבה ושכיבה.רק בפיזיוטרפיה שיחררו את הסד ל90 מעלות.כעת הרופא אמר שניתן ללכת עם הסד בזוית של עד 60 מעלות. השאלה היא האם ניתן גם לשבת ולשכב עם הסד ב60 מעלות או להמשיך לשבת ולשכב עם סד צירים נעול ב180 מעלות? תודה רבה

26/11/2015 | 05:58 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

תומר היקר, פרוטוקול השיקום לאחר שחזור רצועה צולבת קדמית בברך משתנה בין מנתחים שונים, שיטת הניתוח והיציבות שמתקבלת בסוף הניתוח. השוני הזה בפרוטוקול קיים גם בנוגע לתפירת מניסקוס. ההגבלות המשמעותיות שהמנתח שלך המליץ לאחר הניתוח נובעות בעיקר מתפירת המניסקוס - על מנת לאפשר לו להחלים. בחלק מהמקרים כאשר יש קרע מניסקוס גדול שנתפר מומלץ אפילו להגביל את המנותח בנשיאת משקל. את התשובות המדוייקות לשאלות שלך תצטרך לקבל מהמנתח שלך. אשמח לענות לשאלות נוספות ד''ר איתמר בוצר רופא בכיר ביחידה לברך וארתרוסקופיות ברמב''ם לקביעת תור 1700505150 www.Botser.com

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך