שאלה לרופא הספורט

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

21/05/2009 | 11:13 | מאת: חיה

שלום לרופא הספורט, אני מעוניינת לברר עד איזה דופק מכסימלי אני יכולה להגיע בעת אימון ספורט אינטנסיבי. האם אוכל לקבל את הנוסחה הנכונה לחישוב מספר זה? תודה, חיה

23/05/2009 | 18:42 | מאת: ד"ר אברהם כץ

המושג "דופק מירבי " מבטא את מספר הפעימות לדקה בהן הגוף עובר מפעילות אאירובית ( כלומר השגת אנרגיה לשרירים באמצעות חמצן) , לפעילות אנאירובית ( הגוף מיצר אנרגיה על ידי פרוק חלבונים ושומן ) . תוצר הפירוק בפעילות אאירובית הוא דו תחמוצת הפחמן שמפרש מהגוף בנשיפה ותוצר הפירוק בפעילות אנאירובית הוא חומר שנקרא חומצת חלב ותהליך הפרשתו מהגוף הוא יותר ארוך הנוסחה המקובלת היא 220 פחות הגיל . אימון ב60-75 % מערך זה מעודד שריפת מאגרי שומן , אימון ב 75-85 % מערך זה משפר סיבולת לב ריאה ומעלה את הסף האנאירובי , כלומר מספר הפעימות לדקה בו הגוף עובר מפעילות אאירובית לאנאירובית . אימון ב 85 % מהערך הזה , נחשב אימון אנאירובי ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך