כאב בכבד בזמן ריצה + חשד לקרעים ברקמת חיבור (ITB)

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

18/11/2013 | 10:03 | מאת: מורן

שלום, בשלושת השבועות האחרונים בזמן ריצה (לא למרחקים, אלא 400,800,1000) מתחיל לי כאב מגביל בכבד ככל הנראה, שמחייב עצירת הפעילות. זה קורה בריצה בלבד, לא כואב בעת לחיצה על המקום או בזמן אחר, וזה לא הכאב ה"מוכר" של מחסור בחמצן. קראתי משהו שמדבר על כאב כזה עקב האימפקט מהרצפה בריצה.. בכל מקרה זה מגביל את הפעילות שלי ורציתי לשאול איך מוודאים ומה אפשר לעשות בנושא? דבר נוסף, לעיתים בעת ביצוע של סקוואטים או מכרעים אני מרגישה כמו "זץ" ב-ITB ברגל שמאל בלבד, זה מרגיש כאילו דברים נקרעים שם. לאיזה רופא עליי לפנות כדי לבדוק את זה?

01/12/2013 | 14:55 | מאת: ד"ר אברהם כץ

אכן לעיתים קורה שמופיעה אי נוחות בבטן עליונה בזמן ביצוע פעילות גופנית . הפעילות שאתה מתאר ( ריצות קצרות ) היא בעיקרה אנאירובית ואני לא יודע מה זה כאב של חוסר חמצן. בקשר לשאלה השניה , תתחיל עם רופא משפחה המשך לרוץ ולהתאמן ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך