קרע חלקי ב-acl ובמיניסקוס

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

07/08/2013 | 17:26 | מאת: גיא

שלום ראשית צריך להגיד שאינני ספורטאי מקצועי, אך כבר מעל 20 שנה שאני משחק כדורסל חובבני פחות או יותר פעם בשבוע. בשבוע שעבר "סובבתי את הברך" בעת משחק ואובחן לי קרע חלקי ב-acl ובמיניסקוס. הומלץ על פיזיותרפיה, ופשוט לחכות כמה חודשים (עם ביקורת פעם בחודש) ולראות אם המצב משתפר ואם הקרע מתאחה. לאחר מכן יוחלט מה לעשות הלאה. הבנתי שבמקרים רבים ניתן לוותר על הניתוח אם לא מעמיסים על הברך, אבל אני הייתי רוצה לחזור בעתיד לכדורסל. שאלתי היא, במידה והמצב ישתפר בעתיד ותפקוד הברך יהיה תקין בפעילות יומיומית, האם יש אפשרות שאוכל לחזור לשחק כדורסל גם ללא ניתוח ? האם יש בכך סכנה ? תודה גיא

14/08/2013 | 23:59 | מאת: ד"ר אברהם כץ

אין ספק שתוכל לחזור לשחק גם ללא ניתוח אם יש כאבים אתה צריך לשים ברכית . בנוסף , יש לחזק את השריר הקדמי של הירך ( ה 4 ראשי ) על ידי תרגילים פשוטים כגון להרים ברכים לבטן , עקבים לישבן , כריעה - SQUATTING ולעלות שתי מדרגות בבת אחת בהצלחה ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך