כאב בחלק הפנימי של הברך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

24/06/2013 | 18:09 | מאת: עידן

היי דוקטור, לפני כשבועיים התחילו לי כאבים בחלק הפנימי של ברך ימין (עברתי בברך זו ניתוח מניסקוס לפני 5 שנים, בן 22). הכאב מורגש באיזור הרצועה הפנימית (MCL?). הכאב מופיע כשאני מפעיל לחץ על המקום, כלומר לדוגמה מניח את הרגל על משטח ב90 מעלות ו"לוחץ" את הברך כלפי מטה, ובנוסף יש מין תחושה מוזרה בברך, כאילו של חוסר יציבות, לא ממש יודע להגדיר... הכאב מופיע רק כשאני כאמור "מגרה" את האיזור. אני משחק כדורגל פעם בשבוע ובפעם האחרונה ששיחקתי, חוץ מכאבים בתחילת המשחק, בהמשך לא הופיעו כאבים (וגם לא למחרת, המצב חזר להיות בדיוק כפי שהיה לפני ששיחקתי). הייתי אצל האורטופד שניתח אותי והוא טען שזה בגלל שעברתי ניתוח במניסקוס החיצוני, אז הלחץ עובר לחלק הפנימי של הברך. מה שמוזר הוא שבמהלך 5 השנים האחרונות הייתי משחק כדורגל בקביעות וזה מעולם לא קרה לי. קראתי באינטרנט שיכול להיות שמדובר בקרע קטן בMCL ושהרצועה אמורה להרפא מעצמה, אז מה עלי לעשות כעת? לנוח? להמשיך לשחק כרגיל? חוות דעת נוספת? תודה

25/06/2013 | 22:25 | מאת: ד"ר אברהם כץ

כדאי להתחיל עם חבישה אלסטית של הברך אוכל ליעץ יותר רק לאחר בדיקת הברך ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך