אמא מודאגת לחייל

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

15/05/2013 | 19:18 | מאת: רחלי

שלום לך, לבני החייל ,בשירות קרבי, שהתגייס לפני חודשיים אובחן שבר מאמץ בשוק שמאל. האבחון הראשון היה לפני כחודש. הרופא הצבאי נתן ללו פטור מריצות ומעמידה ממושכת למשך שבועיים. במשך מספר שבועות הייתה הפוגה בכאב,אולם בימים האחרונים שוב החלו כאבים ,גם במנוחה. מחר יש לוי תור לרופא בבסיס. מה הצעדים,שלדעתכם יש לנקוט בהם על מנת שיוכל להירפא באופו מלא? אני מודאגת כיוון שמצד אחד איני רוצה שיהפוך לנכה,בגלל שבר המאמץ ומצד שני שלא יודח מהקורס כיוון שייחשב כמשתמט. תודה מראש על תשובתך.

17/05/2013 | 17:39 | מאת: ד

17/05/2013 | 17:46 | מאת: ד"ר אברהם כץ

הטיפול בשבר מאמץ הוא מנוחה . אני מתאר לעצמי שזה מה שהמלץ לבן . אפשר גם להעזר בתרופות לשיכוך כאבים ונוגדי דלקת בהצלחה בהמשך דרכו של הבן בצבא ד"ר כץ

18/05/2013 | 19:45 | מאת: רחלי

הרופאה בבסיס בו הוא משרת נתנה לו פטורים ממאמץ לשבוע,ואמרה לו שאם הכאב לא יחלוף, היא ממליצה לו לעשות מיפוי עצם. לא מובן לי איך היא חושבת שמנוחה של שבוע בלבד תעזור. וכן מיפוי עצם לשם מה? הרי ממילא הפתרון גם בהמשך יהיה מנוחה .לא? אז לשם מה לבצע מיפוי עצם הכרוך בהכנסת יוד רדיואקטיבי העלול להוות חומר מסרטן? כיצד על בני לנהוג? תודה מראש .

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך