שאלה לעניי המשך פעילות ספורטיבית

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

25/10/2012 | 08:25 | מאת: רותי

אני מתאמנת קבוע עם מאמן אישי, לשמור על גמישות הגוף, וחיזוקו. גיל 53. לאחרונה הופיעו כאבים בברכים בקדמת הברך, משני הצדדים, כך שההליכה קשה לי קצת וכיפוף הברך במדרגות עליה/ירידה גם לא קלים לי. אני מחזיקה את הברכים גם כשאני נוהגת, כי הכאב מורגש. אציין שאני מאד אוהבת הליכה בטבע, מעבר לאימונים האישיים. די הקפדתי עליהם עד התקופה שהחלו הכאבים, לפני שבועיים בערך. אני רוצה לברר האם לחדול מהליכות?! האם לחדול מספורט שמשלב את הברכיים, עד 'יעבור זעם'? האם הכאב בכלל יחלוף? או אולי פשוט להוריד 'הילוך' לדרוש פחות מהרגליים? אגב מאמן הכושר, ממשיך להפעיל לי את הרגליים...תוך חבישת הברכיים בתחבושת אלסטית שמקלה את השימוש בברכיים. ואני חוששת שמא אנחנו לא עושים טוב לברכיים. אודה על תשובתכם

27/10/2012 | 18:13 | מאת: ד"ר אברהם כץ

לפי התיאור שלך , הטיפול הטוב ביותר לכאבי הברכים הוא חיזוק השריר הקדמי של הירך ואני מניח שהמאמן האישי יכול להמליץ על תרגילים מתאימים. תחבושת אלסטית יכולה להועיל לא להפסיק להתאמן ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך