שאלה לגבי לחץ הדם במהלך אימון

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

09/08/2012 | 00:36 | מאת: ניב

שלום, אני בן 24 ושוחה קבוע. מס' פעמים בשבוע בקצב בינוני (לא לאט מדי וגם לא מהר מדי). מאמץ בינוני. שוחה לבד, בלי מסגרת. בעבר בתקופת התיכון כן שחיתי בקבוצה. היום אלך לאימון שחייה שכן יבוצע במסגרת והוא יחסית קשה. התרגיל המרכזי באימון כזה הוא 8 פעמים 100 מטר או 6 פעמים 200 מטר וכו' (משהו בסגנון הזה). מדובר במאמץ ניכר ומורגש היטב. זה אימון די חזק מבחינת המאמץ. ידוע לי שבזמן אימוץ מאומץ (כמו זה) לחץ הדם עולה בצורה חדה. השאלה שלי היא מה ניתן לעשות על מנת לגרום לעלייה הזאת להיות מתונה ככל האפשר ושלחץ הדם יעלה במידה הפחותה ביותר האפשרית (ועדיין אעשה את כל התרגילים באימון ובזמנים שמוקצבים)? תודה

10/08/2012 | 00:54 | מאת: ד"ר אברהם כץ

אכן , פעילות גופנית מביאה לעליה בלחץ הדם אך בסך הכל פעילות כזו מביאה להורדת לחץ דם . על מנת לדעת בדיוק את העליה בלחצי הדם בזמן מאמץ , יש לעשות בדיקת לב במאמץ שבה נבדקים ערכי לחץ דם במנוחה , במאמץ ובשיא המאמץ המשך שחייה מהנה ד"ר כץ

12/08/2012 | 12:45 | מאת: ניב

ביום חמישי האחרון בערב הצטרפתי לראשונה (אחרי 10 חודשים שלא הייתי בקבוצה הזו ובמהלכן שחיתי לבד) לאימון של קבוצת ה"מאסטרס" ביישוב, והוא הי די קשה לי, כי אני לא מורגל לשילוב כזה של רצף בריכות מהירות יחסית. אך עם זאת הצלחתי לבצע את כל התרגילים במלואם (אבל שוב היה די קשה...) היום בערב יש לי אימון נוסף, והשאלה היא האם 72 שעות הן מספיק זמן להתאוששות של הגוף או שעדיין ארגיש את ה"עקבות" של האימון הקודם? ז"א האם כדאי ללכת לאימון הערב, או לחכות לאימון ביום חמישי (ועד אז לתרגל את עצמי לבד להיכנס לכושר אבל בצורה הדרגתית יותר). שוב, כאמור הצלחתי לבצע את כל התרגילים במלואם ביום חמישי האחרון, אבל היה ממש קשה...

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך