Anmeia

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

28/05/2012 | 16:55 | מאת: שמעון

, אני אשמח לקבל עזרה ועיצה. אני בן 54 ובמשפחתי יש עבר של סרטן לאבי היה סרטן המעי הגס ול-4 מתוך 8 אחים במשפחתו של אבי היה סרטן - כולם נפטרו - פרט לאבי אשר חי. כאמור אבי היחידי שהחלים ממחלת הסרטן - סרטן המעי הגס. אני עברתי בדיקת קולונוסקופיה ולא נמצא לי בעיה. בקופת חולים מכבי התור להמטולוג הוא 3 חודשים אני חושש מאוד, אודה לכל עיצה. אני שומר מאוד על בריאותי כתוצאה מהנ"ל ואני מתאמן וגם אוכל מאכלים בריאים בלבד. בחצי שנה האחרונה העליתי את קצב האימונים שלי באופן משמעותי וכתוצאה מכך מספר מדדים השתנו ולמשל מספר פעימות לדקה הוא 45. LDL 82 HDL 68 הערכים האלה השתפרו כתוצאה מהאימונים העיצימים שאני עושה. בעת האחרונה גם שתיתי הרבה חלב (ליטר ליום) וגם שתיתי הרבה קפה ותה-כ5 ספלים ביום. .בבדיקות דם אשר נעשו לי לפני 3 חודשים היתה לי אנמיה הרופא נתן לי חומצה פולית הכמות שנתנה 0.5 מג. כאשר באדום הערכים שלא נורמטיבים, לאחר 2.5 חודשים אלה התוצאות : Billirobin Total 1.6 Billirobin conjugate 0.3 Billirobin Unconjugate 1.2 LDH-Lactic Dehydrogence 378 Fe-Iron 91 Ferritin 102 ESR 16 WBC 3.7 RBC 3.59 Hemoglobin 12 Hematorcit 36.5 MCV Mean Cell Volume 102 MCH Mean cell hemoglobin 33.4 MCHC-M. Cell Hb cont 32.9 RDW-Red Cell Dist Width 12.3 Platelets 243 MPV-Mean Platelet Volume 11.4 Neutrophils 57.7 Lymphocytes 29.8 Monocytes 11.4 Eosinophils 0.8 Basophils 0.3 Neutrophils 0.3 Neutrophils# 2.13 Lymphocytes# 1.1 Monocytes# 0.42 Eosinophils# 0.03 Basephils# 0.01 Reticulocytes 1.2 אודה לכל עיצה שמעו

30/05/2012 | 23:45 | מאת: ד"ר אברהם כץ

לפי תוצאות הבדיקות שפרטת אתה בריא וההמטולוג לא יוסיף שום דבר לטיפול , אולי רק ימליץ גם על נטילת B12/ המשך להתאמן . לצרכי מעקב יש לעשות קולונוסקופיה כל שלוש שנים בהצלחה ד"ר כץ

01/06/2012 | 08:33 | מאת: שמעון

שלום, תודה על תשובתך. האם המדדידות הנמוכות של המוגלובין ושל המוקרוטיט אינם מראים על אנמיה ומה על כהלוקוציטים? האם זה יכול להגרם מאיונים? בנוסף מדידה חדשה שקבלתי היא ש-G6PD שלי הוא 0ץ8 - כלומר אין לי כמעט מהאנזים הנ"ל. אני מודה מראש להתיחחסותך. שמעון

03/06/2012 | 01:55 | מאת: ד"ר אברהם כץ

אכן , ההמוגלובין הוא בתחום התחתון של הנורמה לגברים , אבל אין לזה שום משמעות קלינית . מה שכן , בהבילירובין הוא בגבול העליון של הנורמה כך שיתכן שמדובר בתופעה מולדת כלשהיא שעלולה לפגוע בפעילות הכבד . כדאי גם לבדוק תפקודי כבד - AST ALT GGT ALK PHOSFATASE ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך